Marianne van der Aart

Marianne is in 2014 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam. Na haar studie heeft zij waarnemingen gedaan bij verschillende particuliere fysiotherapiepraktijken. Sinds augustus 2015 is zij met heel veel plezier werkzaam bij Meiland Fysiotherapie. Zij is gespecialiseerd in tapen (4xt-methode en medical taping), shockwave-therapie en McKenzie-therapie.

Tapen

Tapen werkt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten. De behandeling begint met sneltesten waar wordt bekeken hoe het bewegen gaat en of de beweging beperkt en/of pijnlijk is. Middels tapen en mobilisatietechnieken is er snel vooruitgang in de beweging en pijnafname te zien. Door middel van trainen en oefeningen worden deze resultaten behouden.

Shockwave

In onze praktijk wordt gewerkt met de gefocusseerde shockwave. Deze shockwave wordt bijvoorbeeld gebruikt bij klachten als een tenniselleboog, hielspoor, slijmbeursontstekingen, peesontstekingen en verkalking in het schoudergewricht. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren. Het stimuleert de stofwisseling en verbetert de bloedcirculatie.

McKenzie

McKenzie-therapie richt zich op nek- en rugklachten (met wel of niet uitstralende klachten naar de benen en armen). Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar ook te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. Middels richtingspecifieke oefeningen en ondersteuning van mobiliserende technieken nemen de (pijn-)klachten af. Daarnaast zal er aandacht worden gegeven aan de houdingen en bewegingen tijdens het dagelijkse leven, om terugkerende klachten te voorkomen.

Terug naar Mensen.