Natasha Wijnands

Natasha Wijnands, fysiotherapeut

In 1995 is Natasha afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Leiden. Vervolgens heeft zij de opleiding voor sportfysiotherapeut bij het IAS (International Academy for Sport Science) afgerond. Tijdens haar negen jaar durende werkperiode op de afdeling longrevalidatie in het Rijnlands Revalidatie Centrum in Leiden heeft ze de cursus “Fysiotherapie bij astma en COPD” gevolgd. Natasha werkt sinds 2004 bij ons in de praktijk en maakt veelvuldig gebruik van de HUBER en overige trainingsfaciliteiten. Sinds zij de cursus ‘Beweegprogramma bij diabetes’ heeft gevolgd, is het mogelijk om, onder begeleiding van Natasha, een beweegprogramma diabetes te volgen voor een duur van drie maanden. Dit programma is tevens geschikt voor mensen met COPD.

Medical tape

Natasha werkt met medical tape. In november 2009 heeft Natasha een cursus gevolgd om goed te kunnen werken met medical tape. In 2011 heeft Natasha hier ook nog een verdiepingscursus voor gevolgd. Medical taping is een methode waarbij elastische tape wordt gebruikt. Deze tape ondersteunt de spierfunctie zonder daarbij de beweging te beperken. Medical taping wordt gebruikt bij behandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en behandeling van klachten door overbelasting (zoals KANS, tennis- of golfelleboog). Ook neuro-reflectoire beïnvloeding (het verminderen van uitstralende pijn), bijvoorbeeld bij hoofdpijn, behoort tot de mogelijkheden. Medical taping is daarmee een revolutionaire behandelmethode die aanvullend is op de bestaande behandelmethodieken.

Wat doet de tape?

De tape bestaat uit een anti-allergische, ventilerende en huidvriendelijke stof. De rekbaarheid is vergelijkbaar met die van de huid. De tape is waterbestendig zodat het ook bij het douchen en zwemmen niet hinderlijk is. U merkt vaak niet eens dat de tape op de huid zit. Deze tape ondersteunt weefsels en gewrichten in hun functioneren en beïnvloedt de receptoren van de huid. De bewegingsvrijheid en de doorbloeding van het weefsel blijven intact. De taping stelt het lichaam in staat op een geheel natuurlijke wijze te bewegen. Het kan 4-7 dagen (of nog langer) op uw huid blijven zitten, zonder de huid te irriteren. De tape ondersteunt het lichaam continu, waardoor het herstelproces versneld wordt.

Shockwave therapie en echografie

Natasha maakt gebruik van shockwave therapie en echografie. Sinds 2013 werkt zij met de Focus Shockwave. Deze therapie werkt goed bij peesontstekingen, slijmbeursontstekingen en verkalkingen. Sinds begin 2015 is het mogelijk om een echo te laten maken van gewrichten of spieren. Natasha is tot op heden bezig met verdiepingscursussen op dit vlak.

Terug naar Mensen.