Pieneke Remmelzwaal

Pieneke Remmelzwaal, fysiotherapeute

Pieneke werkt sinds 2008 bij ons in de praktijk. In datzelfde jaar is zij in Leiden afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Tijdens en na haar studie heeft zij werkervaring op kunnen doen in verpleeghuizen, bij Het Raamwerk in Katwijk en bij andere praktijken. In 2012 heeft zij de driejarige masterstudie tot psychosomatisch fysiotherapeut in Utrecht afgerond. Door middel van deze master heeft zij zich gespecialiseerd in de behandeling van stressgerelateerde klachten en onverklaarbare pijn en vermoeidheid. Naast de lichamelijke klachten worden ook de psychologische en sociale aspecten bij de behandeling betrokken. De psychosomatisch fysiotherapeut begeleidt u door middel van oefentherapie in het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid.

Claudicationetwerk

Meiland Fysiotherapie maakt deel uit van een landelijk netwerk waarin gesuperviseerde looptherapie met patiënten voor perifeer arterieel vaatlijden wordt aangeboden. Deelnemen aan dit netwerk betekent voldoen aan kwaliteitseisen om transparante en hoogwaardige patiëntzorg te garanderen. Pieneke maakt deel uit van dit netwerk.

Oncorevalidatie

De afgelopen jaren heeft Pieneke diverse nascholingscursussen gevolgd, gericht op revalidatie bij kanker in de eerstelijns fysiotherapiepraktijk. Na of tijdens een oncologische behandeling zijn vermoeidheid en een algehele achteruitgang van de conditie veelvoorkomende klachten. In de therapie wordt gestreefd naar het in stand houden of verbeteren van een actieve leefstijl. In de sportruimte van Meiland Fysiotherapie zal onder andere gewerkt worden aan het inspanningsvermogen en de algehele spierkracht.

Leefstijl en preventie

De toename van leefstijlziekten en chronische aandoeningen maakt dat een andere kijk op gezondheid en zorg nodig is, waarbij voorkomen beter is dan genezen. Om deze reden richt Meiland Fysiotherapie zich onder andere op preventie van lichamelijke aandoeningen en het bevorderen van een actieve gezonde leefstijl. De praktijk beschikt over een ruime oefenzaal met innovatieve apparatuur waarin u onder deskundige begeleiding kunt werken aan uw gezondheid. Tevens is er de mogelijkheid om de hulp van een diëtiste in te schakelen gedurende het behandeltraject.