Technologie├źn

Milon

milon picOnze trainingsapparatuur moet voor iedereen gemakkelijk toegankelijk zijn, ongeacht zijn of haar vaardigheden of ervaring. Daarom zijn wij meer dan twee jaar druk bezig geweest met het plannen van ons medisch trainings- en revalidatiecentrum. Het was geen gemakkelijke klus. Wij deden onderzoek, bezochten beurzen en probeerden allerlei apparatuur uit. Daar zaten enkele goede tussen, maar geen voldeed aan onze eisen. Toen stuitten wij, bij toeval, op de Milon apparatuur.

Meteen wisten wij: dit is het. De belangrijkste reden voor onze keuze is dat er met een gescheiden gewichtensysteem getraind kan worden. Het is mogelijk om zowel concentrisch als excentrisch de verschillende spiergroepen te trainen. Bij het excentrisch trainen trekken de spieren samen waarbij zij kracht leveren en verlengen. Bij het concentrisch trainen trekken de spieren samen waarbij zij kracht leveren en verkorten. Met de mogelijkheid tot excentrisch trainen onderscheidt Meiland Fysiotherapie zich van andere fysiotherapiepraktijken en fitnesscentra, waar men alleen de mogelijkheid heeft tot het concentrisch trainen. Bovendien biedt deze apparatuur een automatisch positioneringssysteem met behulp van een smartcard, zodat iedereen, ongeacht lengte, de juiste speling of beweging krijgt.

Iedereen krijgt bij Meiland Fysiotherapie een persoonlijke smartcard waarop alle informatie voor instelling van de apparatuur is geprogrammeerd. Dit is ideaal voor elke gebruiker. Gewoon de kaart in het apparaat steken en het programma op het scherm volgen. Wij als team zijn zeer tevreden met deze apparatuur: alle maximale en minimale bewegingshoeken zijn zeer precies instelbaar zodat ook mensen met een blessure of beperking er veilig op kunnen trainen. Wij kunnen onze cli├źnten op een eenvoudige, maar zeer effectieve manier motiveren en trainen.

Terug naar Technologie.